The best foundation you can wear is glowing healthy skin

ZEG JA TEGEN GROENE COSMECEUTICALS!

JE HOORT ER VEEL OVER, MAAR WAT ZIJN HET NU PRECIES?
WELKE COSMECEUTICALS VIND JE IN ONZE PRODUCTEN?

WAT ZIJN ‘COSMECEUTICALS’?

Cosmeceutical is een samenvoeging van de woorden ‘cosmetic’ (cosmetisch) en ‘farmaceutical’ (geneesmiddel). De term ‘cosmeceutical’ werd in 1962 voor het eerst beschreven door Reymond Reed. Hij verwees hiermee naar: ‘Een wetenschappelijk ontworpen product bedoeld voor uitwendig gebruik, dat beschikt over aangename esthetische eigenschappen, voldoet aan zeer rigide chemische, fysische en medische eisen, en een zinvol en wenselijk resultaat produceert’.

Zo dat is een hele zin. Kort gezegd komt het er op neer dat we spreken van cosmeceuticals wanneer de werking van producten tegen de farmaceutische grens aanligt. Deze producten bieden namelijk een brug tussen op recept verkrijgbare producten en vrij verkrijgbare cosmetica.


KORT GEZEGD KOMT HET ER OP NEER DAT WE SPREKEN VAN COSMECEUTICALS WANNEER DE WERKING VAN PRODUCTEN TEGEN DE FARMACEUTISCHE GRENS AANLIGT.


WETGEVING COSMETICA EN COSMECEUTICALS

In de wet staat dat cosmetica geen fysiologische veranderingen mag aanbrengen in de huid. Geneesmiddelen mogen dat wel. Cosmetica is bedoeld om aan te brengen op de gezonde huid, terwijl geneesmiddelen bedoeld zijn voor het genezen van de zieke huid. Cosmeceuticals liggen op de grens van deze twee. Het probleem is dat deze grenzen erg vaag zijn. Cosmeceuticals worden niet erkend door de Europese wetgeving. Dit betekent dat ze simpelweg onder de noemer ‘cosmetica’ vallen. De aanbieders van cosmeceuticals claimen dat deze producten een huidverbeterend effect hebben, maar of dat ook altijd zo is?

WAT MAAKT PRODUCTEN VAN IK SKIN PERFECTION ONDERSCHEIDEND?

Cosmeceuticals bestaan uit kleinere moleculen, waardoor deze doordringen tot de levende cellagen. Zo komt glycolzuur bijvoorbeeld tot de basaalcellenlaag (de eerste laag van de opperhuid), daar waar de celvernieuwing plaats vindt. Door deze hoge dosering actieve werkstoffen en lagere pH-waarden dan reguliere cosmetica, werken cosmeceuticals bij IK Skin Perfection veel dieper door in de huid en zorgen wij voor een intensieve huidverbetering. Ook worden verschillende huidaandoeningen, zoals acne, rosacea en pigmentaties, dieper in de huid aangepakt, daar waar de oorzaak zich bevindt. Tegelijkertijd hebben producten door de toevoeging van cosmeceuticals minder bijwerkingen dan medicinale crèmes.

Reguliere cosmetica beperken zich tot de bovenste dode huidlaag en hebben slechts een verzachtend en verzorgend karakter.

GOED HUIDADVIES NOODZAKELIJK

Cosmeceuticals zijn zo actief, dat zo’n product ook een negatief effect kan geven, wanneer een product op een verkeerd huidtype wordt toegepast. Het is daarom erg belangrijk om het advies van de IK Huidspecialist te volgen bij het aanschaffen van de producten.

WELKE COSMECEUTICALS GEBRUIKT IK?

Cosmeceuticals die je veel terugvindt in de producten van IK Skin Perfection zijn;

Fruitzuren als
Glycol- en Salicylzuur.

Antioxidanten als
Groene Thee, Coenzyme Q10, Ubiquinone, Sesam- en Druivenpit olie.

Vitamines als
Retinyl Palmitate, Vitamine B5, Ninaciamide, Vitamine C en Vitamine E.

Peptiden als
Matrixyl 3000, Cyclopeptide 5 en een prachtig peptiden complex bestaande uit Glycoproteine, Glutamic Acid, Valine en Threonine.

Groene Cosmeceuticals wat je ook veel ziet terugkomen in onze producten zijn
Shootex, Iricalmin, Ecoskin, Hyaluron, Betaine en Allantoine.

BEN JIJ ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Heb jij een huidwens of huidprobleem waar je graag iets aan wilt doen? Neem dan eens contact op 
E-mailen
Bellen
Instagram