The best foundation you can wear is glowing healthy skin

De vraag die ik regelmatig krijg, is: ´Wat is het verschil tussen fruitzuren en kruidenpeeling?´

Voordat ik ga uitelleggen wat het verschil is, is het misschien prettig om eerst uit te leggen wat de werking van deze peelings is.


Wat zijn fruitzuren?

Onder de naam fruitzuren vallen zowel AHA als BHA.

AHA staat voor Alpha Hydroxy Acid, dit zijn water-oplosbare zuren zoals glycolzuur, melkzuur en appelzuur.

BHA staat voor Beta Hydroxy Acid en hieronder valt het vet-oplosbare zuur Salicylzuur.  

Een fruitzuurpeeling verweekt de kitsubstantie (lijm) tussen dode huidcellen in de hoornlaag.

We noemen dit daarom een verwekende stof.

Het verweken van deze kitsubstantie heeft als resultaat dat de dode huidcellen makkelijker en sneller

afschilferen. De “nieuwere” huid wordt zichtbaar en deze is veelal gladder, voller en meer effen van teint. Een fruitzuurpeeling stimuleert de huid tevens om nieuw collageen aan te maken.  

Salicylzuur is een vet-oplossende stof. Het lost overtollig talg op en daarmee ook talgverstoppingen in de poriën. Een salicylzuurpeeling wordt vaak ingezet bij een vette/combinatiehuid of lokaal op delen met veel comedonen (neus, voorhoofd). Het voordeel van salicylzuur is dat deze ook lokaal aangebracht kan worden om het uitreinigen te vergemakkelijken.  

Wat is een Biopeel kruidenpeeling?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat.

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid

opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die de klant ervaart na de behandeling komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelt.  

Wat is het verschil tussen een Bio Peel en een fruitzuurpeeling?

Glycolzuur en Salicylzuur (AHA / BHA) zijn verwekende peelings, die de kitsubstantie (lijm) tussen de dode huidcellen verweekt. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen.

Glycolzuur heeft daarnaast een effect op hyperpigmentatie en op het vasthouden van vocht in huidcellen.

Salicylzuur wordt met name gebruikt vanwege zijn bacterie- en ontstekingsremmende kwaliteiten, en de mogelijkheid om talgverstoppingen op te lossen (Salicylzuur is in vet oplosbaar).

Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar om het voeden en regenereren van binnenuit. De kruidenpeeling, zodra geactiveerd en verwarmd, is de ultieme vitaminen boost voor de huid, en voorziet deze van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt.

Door de scrubwerking wordt tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft    

 
E-mailen
Bellen
Instagram