The best foundation you can wear is glowing healthy skin

Melanine als natuurlijke zonbescherming

Melanine is een organische pigment dat de huid kan kleuren en bruinen als een lichaamseigen zonbescherming. Want het kan licht van elke golflengte absorberen. 

Melanine wordt aangemaakt door melanoyten. Hoe bruiner jouw huid is, hoe meer melanine het bevat. Deze natuurlijke bescherming geldt alleen voor een beperkte blootstelling aan de zon.

Regelmatig kort zonnen is beter dan in één keer veel te veel blootstelling aan de zon. Begin bij voorkeur alvast in het voorjaar om zon weerstand op te bouwen. Na ongeveer 20 dagen zon is jouw huid pas een beetje verdikt. Als je maar twee weken op vakantie bent, heeft jouw huid nog niet voldoende weerstand op kunnen bouwen. Dus blijf wel een hoge factor gebruiken. Bovendien kan het zo zijn dat jouw huid helemaal niet is opgewassen aan de hoeveelheid zon die jij op jouw vakantiebestemming toegediend krijgt.

Een lichte huid is zo opgebouwd dat het in een gebied waar weinig uv-straling is, toch vitamine D kan aanmaken. Een donkere huid beschermt juist weer tegen de afbraak van de B-vitamine foliumzuur.

Jouw huidskleur is aangepast aan de UV-index. Maar blijf wel verstandig omgaan met de zon en blijf het hele jaar een spf gebruiken. En bij veel zon (bijvoorbeeld in de zomer is het verstandig om iedere 2 uur te smeren met een goede laag zonnecreme. 
E-mailen
Bellen
Instagram