Tips bij gevoelige ogen

Ontspan

Deze klachten ontstaan vaak door stress, boosheid en ergernis. Dus probeer allereerst eens lief voor jezelf te zijn.
Plan regelmatig een momentje voor jezelf in, bedenk bij alles wat je doet of het wel voldoening geeft. En spreek het liefst uit als je ergens mee zit.
Zorg voor voldoende rust en ga op tijd naar bed. Het liefst niet later dan 22:00u. Als je slaapt, gaat je lichaam herstellen, het repareert de cellen en is bevorderlijk voor de spijsvertering.Masseren met een edelsteenroller


Met de edelsteenroller kun je de oogzone afkoelen: rol met de smalle kant over de wenkbrauwen, de oogleden en onder de ogen langs.
Tussen de wenkbrauwen kun je met de bredere kant naar boven en naar beneden rollen. Dan geeft weer verlichting als je veel aan het peinzen en nadenken bent over de moeilijke dingen die op dit moment in je leven afspelen.Edelsteenroller kopen
Geef jezelf een activerende massage

Je zou het misschien niet verwachten. Maar door jezelf een activerende en doorbloedende massage te geven op deze punten, kun je de problemen in je gezicht verminderen.
Met name deze lichaamsdelen staan in verbinding met de oogzone: hoofdhuid, zone boven de wenkbrauwen (misschien voel je de spanning wel op dit punt), boven de oren, nek-en schouders, buitenkant van de benen.
Vind je dit moeilijk om met je handen te doen, dan kun je een guasha- steen gebruiken.


Guasha steen kopen
Drink kalmerende kruidenthee

Er zijn bepaalde kruiden die een kalmerende werking op ons lichaam hebben. Ze hebben namelijk neutraliserende en ontstekingsremmende krachten.
Dat heeft de natuur zo bedacht.
Vroeger konden we deze kruiden nog zelf herkennen en plukken. Maar nu de meesten van ons daar tegenwoordig meer moeite mee hebben, zijn deze voor het gemak voor je samengesteld. Deze selectie van kruiden is als thee te drinken, zodat de vitamines en mineralen door ons lichaam kunnen stromen.

Kalmerende kruidenthee kopen
Spray met een hydraterende mist

Wanneer je last hebt van je ogen kun je, je ogen het beste niet aanraken. Maar vaak zijn je oogleden droog en gevoelig.
Met deze spray zorg je dat de huid-barrière weer hersteld en de huid optimaal gevoed en gehydrateerd kan worden.

Hydra spray kopen
Gebruik een oog crème


Als de huid onder je ogen droog is, kun je het beste een oogcrème gebruiken. Deze crème met onder andere hyaluronzuur en passievrucht- extract laat de fijne lijntjes vervagen en helpt bij gezwollen ogen. Het verminderd donkere kringen rond de ogen en verbeterd de huidteint.

Oogcrème kopen


Voedingsmiddelen die helpen bij lichamelijk herstel

Spruitjes, augurken, zure appel, citroen, rabarber, kersen,kiwi, sinaasappel, bloedsinaasappel,bosbessen, spelt, gort, zuurdesem, kip, eend, tomaten, mungbonen, wakeme, nori.


Om het herstel te versterken kun je kiezen voor acupunctuur in combinatie met lichttherapie.

Je kunt daarvoor een afspraak maken in de salon.

Afspraak maken

 
E-mailen
Bellen
Instagram